block_top

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

 

Το κτήμα Αναστασίου είναι μια οικογενειακή επιχείρηση. Το σύνολο των μελών, ανεξαρτήτως ηλικίας και εκπαιδευτικού επιπέδου, ασχολείται με την καλλιέργεια της αμπέλου και συνεισφέρει από το δικό του μετερίζι στην δημιουργία ποιοτικών κρασιών.

 

Καταγόμαστε από μια οικογένεια όπου βασική της ενασχόληση αποτελούσαν οι δραστηριότητες της κτηνοτροφίας και της γεωργίας, με την αμπελουργία και την καλλιέργεια δημητριακών. Με αυτό τον τρόπο, οι πρόγονοι μας διασφάλισαν την αυτάρκεια και κατ’ επέκταση την ελευθερία της οικογένειας, αίσθηση η οποία ήταν ζωτικής σημασίας για την δημιουργικότητα την οποία επέδειξε με οτιδήποτε καταπιάστηκε στην συνέχεια. Ο ερχομός της οικογένειας στην περιοχή της Νεμέας, σήμανε και την έναρξη της ενασχόλησης της με την καλλιέργεια της αμπέλου. Οι πρόγονοι μας διδάχθηκαν τα μυστικά της αμπελουργίας και την τέχνη της οινοποίησης από ντόπιους αμπελουργούς.

 

H ιστορία των κρασιών  της οικογένειας Αναστασίου ξεκινά το 1954, τότε που ο πατέρας Γεώργιος Αναστασίου, δημιουργεί ιδιόκτητους αμπελώνες, στην σκιά του Απεσσάντιου Δία, για να φτιάξει το κρασί του. Η καλλιέργεια των πλαγίων Απέσσας αποτέλεσε ένα μεγάλο σχολείο για την επόμενη γενιά η οποία “μπολιάστηκε”, όπως κάθε κλήμα του αμπελώνα, με το μεράκι για την καλλιέργεια του σταφυλιού και την δημιουργία ποιοτικών κρασιών.

 

Σήμερα, η δεύτερη γενιά οινοποιών έχοντας διδαχτεί σεβασμό τόσο για το φυσικό περιβάλλον όσο και για τις παραδόσεις της περιοχής, εναρμόνισε την πείρα και το μεράκι της οικογένειας με τις «state of the art»  τεχνικές για την δημιουργία και παραγωγή ποιοτικών κρασιών που διατηρούν την αυθεντικότητα στην γεύση.

 

s_b